WooCommerce VS Shopify

WooCommerce VS Shopify

De voor en nadelen van WooCommerce en Shopify

Een afweging maken tussen Shopify en Wordpress als de basis voor je dropshippingstore kan voor velen een lastige opgaven zijn. Vaak word Shopify als standaard aangewezen omdat het zo lekker makkelijk is, maar wanneer je denkt aan de toekomst en aan hoe JIJ wilt dat je dropshippingstore er uit komt te zien zou je verder moeten denken dan wat het makkelijkste is. Zet voor jezelf op een rijtje wat je wilt en bekijk dan hoe je dat het beste kunt bereiken.

WooCommerce VS Shopify

 1. Kosten
 2. Instalatietijd
 3. Themes
 4. Features
 5. Hulp en Support

WooCommerce Dropshipping vs Shopify Dropshipping: Kosten

Als we het hebben over WooCommerce, is het gratis. Ja, WooCommerce is een gratis plug-in van een open source content managementsysteem (CMS), bekend als WordPress. WooCommerce is eenvoudig en daarom is het grootste deel van de e-commerce-taart WooCommerce. Hoewel WooCommerce gratis is, moeten we nog steeds ongeveer € 5,- per maand betalen voor hosting.

Aan de andere kant is Shopify ook een eenvoudig te gebruiken ecommerce-platform. Het is gebaseerd op een 'drag-and-drop' filosofie, waardoor het eenvoudig is om een e-commerce winkel te beheren. Hoewel Shopify gemakkelijk te gebruiken is, als we het hebben over prijzen, dan is het een duur platform vergeleken met WooCommerce. Het basisplan van Shopify is $ 29,-.

Laten we het nu hebben over dropshipping! Je voert bijvoorbeeld vijf verschillende winkels uit op basis van dropshipping en vergelijk de hostingkosten voor WooCommerce, die slechts € 50 is. Aan de andere kant, als je dropshipping bedrijf uitvoert met Shopify, kost het je $ 145.

WooCommerce Dropshipping vs Shopify Dropshipping: Installatie tijd

Shopify is heel eenvoudig in te stellen, je hoeft je alleen maar aan te melden voor Shopify en het zal 30 tot 40 minuten duren om een online winkel te maken voor je dropshipping-bedrijf. Aan de andere kant, als het gaat om WooCommerce, kunt u uw winkel in minder dan 15 minuten starten als u kiest voor managed e-commerce hosting, anders hangt het van uw expertise af.

Als je meer dan één Shopify dropshipping-winkel wilt opzetten, moet je helemaal opnieuw beginnen en een winkel opnieuw maken. Maar met WooCommerce hoeft u niet helemaal opnieuw te beginnen, installeert u gewoon een Duplicator-plug-in om uw winkel te repliceren. Met deze plug-in wordt alles binnen een paar minuten gekopieerd van de ene naar de andere winkel.

WooCommerce Dropshipping vs Shopify Dropshipping: Themes

U weet misschien dat mensen geen website willen bezoeken of verlaten waarvan de gebruikersinterface onaantrekkelijk is. Dus het ontwerp en het thema zijn erg belangrijk voor elke e-commerce winkel.

Als we Shopify beschouwen als dropshipping, hebben we 60+ thema's die goed zijn. Maar het gebrekkige deel is dat het slechts 10 thema's biedt die gratis te gebruiken zijn.

Aan de andere kant biedt WooCommerce honderdduizenden thema's die we kunnen gebruiken voor onze e-commerce winkel. En het beste deel is dat veel van de thema's gratis en volledig aanpasbaar zijn om uw winkelvereisten voor dropshipping te voltooien.

WooCommerce Dropshipping vs Shopify Dropshipping: Features

Shopify heeft een app-marktplaats waar u plug-ins kunt kopen en uw Shopify-winkel beter en slimmer kunt maken. Shopify heeft meer dan 1200 Apps en een meerderheid van de apps wordt betaald met een gratis proefversie.

In vergelijking met WooCommerce heeft het 75.000 extensies waaruit je kunt kiezen. De meeste extensies / plug-ins zijn gratis en dat is eigenlijk goed. Het beste deel van WooCommerce is, elke functie die u denkt, kunt u een extensie te weten komen.

WooCommerce Dropshipping vs Shopify Dropshipping: Hulp en Support

Shopify heeft een geweldige ondersteuning. Het biedt 24/7 ondersteuning die eigenlijk goed is voor zijn gebruikers. Als u een probleem ondervindt, hoeft u alleen maar contact op te nemen met Shopify Support en zij zullen binnen enkele minuten contact met u opnemen.

Aan de andere kant heeft WooCommerce geen officiële ondersteuning. Maar het betekent niet dat WooCommerce nooit ondersteuning biedt. We weten allemaal dat WooCommerce een open-source en gratis WordPress-plug-in is, dus er zijn veel WordPress-forums beschikbaar op internet waar we elke vraag voor WooCommerce of WordPress kunnen stellen. En in feite is dit het grote voordeel voor WooCommerce.

Laatste woorden!

Voor dit artikel heb ik WooCommerce Dropshipping en Shopify Dropshipping in detail vergeleken. Nu moet u beslissen welke het meest geschikt is voor uw dropshipping-bedrijf: WooCommerce of Shopify. Laat het me weten via het onderstaande commentaargedeelte, welke favoriet en geschikt is en waarom.

In de tabel hieronder zal je zien dat WordPress in combinatie met WooCommerce en Alidropship voor de meest gangbare websites voornamelijk professioneler er uit komt.

Shopify

 
Voordelen
 • Snel opgezet
 • Gratis themes beschikbaar
 • Oberlo is gratis tot 500 producten en 50 orders p/m
Nadelen
 • Hoge kosten per maand
 • Voor een uitgebreide theme betaal je veel
 • Hoge kosten voor Oberlo p/m bij meer dan 50 orders
 

WooCommerce

 
Voordelen
 • Veel meer opties door duizenden plugins
 • Server staat in Nederland wat goed is voor SEO
 • Profesionele themes beschikbaar voor rond de €60
 • Geen maandelijkse kosten behalve voor hosting pakket
Nadelen
 • Kan even duren voor je WordPress en Woocommerce begrijpt
 • Opzetten van een webwinkel (dropshippingstore) kan een aantal dagen kosten
Laatst aangepast opmaandag 26 april 2021 20:07
Log in om reacties te plaatsen
terug naar boven

Gebruikers

Bedrijf starten

Partners

Bedrijfsinformatie