Nando.ai

Starten van een dropshipbedrijf

Bij het starten van een dropshipping bedrijf komt meer kijken dan er vaak word verteld.

Een opsomming van de punten die je zou moeten volgen om voornamelijk aan alle regels te voldoen.

Wettelijke regelgeving:

  1. Inschrijven KvK
  2. Aanvragen omzetbelastingnummer (BTW Nummer) en btw-identificatienummer een (BTW-ID)
  3. Voorwaarden opstellen
  4. Privacy verklaring opstellen
  5. Voldoen aan AVG (Algemene verordening gegevensbescherming)

Exra stappen nemen:

  1. juiste informatie op je website / webstore
  2. Boekhouding bijhouden
  3. Zakelijke bankrekening openen
  4. Betaalmogelijkheden

Inschrijven KvK

In Nederland is het verplicht om je in te schrijven als bedrijf bij de KvK. Ook wanneer je denkt niet veel omzet te maken ben je verplicht je in te schrijven.

Inschrijven bij de KvK is het simpelste wat er komt kijken bij het starten van een bedrijf.

Je vult online je gegevens in van jezelf en het bedrijf dat je wilt beginnen en maakt een afspraak bij de KvK in jouw regio.

Bij deze afspraak zullen er een aantal vragen worden gesteld waar je antwoord op moet geven, zoals wat ga je precies doen (online verkoop, offline verkoop vanuit huis of winkel enz.…)

Geef altijd aan dat je ook fysiek producten zelf gaat verkopen en niet alleen gaat dropshippen. Banken zijn niet happig om een account te geven aan alleen dropshippers, dropshippers hebben nu eenmaal een slechte naam. Daarnaast ga je ook retouren krijgen en deze wil je natuurlijk wel weer kunnen verkopen en dat gaat dan fysiek.

Aan het einde van je afspraak betaal je €50 voor de inschrijving en kan je direct een uittreksel kopen welke je soms nodig hebt om bij een groothandel een account te openen

omzetbelastingnummer

Wanneer je bij de KvK bent om je in te schrijven zal er ook worden gevraagd of zij direct een omzetbelastingnummer moeten aanvragen (volgens mij gebeurt dat ten alle tijden)

Hier betaal je niets voor. Het duurt even voor je het nummer thuis krijgt gestuurd.

Voorwaarden opstellen

Ieder bedrijf heeft haar eigen voorwaarden. Deze voorwaarden vertellen de klant wat jouw regels zijn om een aankoop bij jou te doen.

Denk aan retourrecht, betalingstermijn, garantie, levering en meer recht tekst.

Je kan heel simpel je voorwaarden online laten opstellen / downloaden. Er zijn meerdere websites die je dit gratis laten doen.

Privacy verklaring

Ook een privacy verklaring is verplicht om op je website te hebben.

Hier zal in staan wat voor gegevens je verzamelds en hoe je er met deze gegevs omgaat en veilig houd.

Een privacy verklaring is ook online te genereren via de zelfde websites als de voorwaarden

Voldoen aan AVG

AVG (Algemene verordening gegevensbescherming) is een nieuwe wet die sinds 25 mei 2018 actief is en waar alle websites / webshops moeten voldoen wanneer er gegevens worden verzameld.

Onder deze gegevevens vallen onder andere:
Persoonsgegevevens (naam, adres...

Maar ook wanneer je cookies opslaat bij een bezoek aan je website, wat vaak nodig is om de website goed te laten fuctioneren en later statistieken te kunnen raadplegen over wie, waar en wat er op je website gebeurt.

Lees meer over de AVG op de website van de rijksoverheid

juiste informatie op website

Om betalingen via iDeal te kunnen accepteren zal je je complete bedrijfsgegevens op je website moeten plaatsen. Dit is natuurlijk ook professioneel zodat je klanten zien wie je bent en waar je bedrijf is gevestigd.

Een opsomming van de gewenste gegevens:

Bedrijfsnaam
Post adres (hoeft geen bezoek adres te zijn)
Telefoonnummer
E-mailadres
KvK nummer
BTW nummer

Boekhouding

Je bent verplicht om als bedrijf een boekhouding bij te houden van je in-en uitgaven.

In het begin zou je het in excel kunnen doen, maar e-boekhouden.nl heeft een mooie aanbieding voor starters. De eerste 15 maanden zijn gratis.

LET OP!! Je bent ook verplicht om je uren bij te houden. Om te kunnen proviteren van de mooie belasting voordelen moet je kunnen bewijzen dat je gemiddelt 20 uur of meer per week voor je bedrijf hebt gewerkt. Kun je dat niet of zit je er onder dan zal de belasting de voordelen terug trekken en een terugbetaling eisen.

Zakelijk bankrekening

Bij een bedrijf heb je natuurlijk ook een zakelijke bankrekening nodig om je zakelijke en prive uitgaven te kunnen scheiden. Ook is er een verplichting om een zakelijke rekening te hebben samen met een kvk inschrijving om bv iDeal te kunnen aanbieden als betaaloptie in je webshop. Kijk een op onze bank vergelijking pagina voor de meest gangbatre banken.

Gebruikers

Bedrijf starten

Partners

Bedrijfsinformatie